پایگاه رسمی آزادگان تکریت 11

خاطرات و اخبار آزادگان دفاع مقدس؛مشکلات آزادگان؛ایثارگران؛سیاسی؛اجتماعی

پایگاه رسمی آزادگان تکریت 11

خاطرات و اخبار آزادگان دفاع مقدس؛مشکلات آزادگان؛ایثارگران؛سیاسی؛اجتماعی

پایگاه رسمی آزادگان تکریت 11
موقعیت و مشخصات اردوگاه تکریت 11
(اردوگاه حزب الله)

اردوگاه اسرای ایرانی تکریت11 اولین اردوگاه اسرای مفقودالاثر ایرانی بود که در 15 کلیومتری شهر تکریت و 150 کیلومتری موصل در استان صلاح الدین محل تولد صدام واقع شده بود.شامل سه قسمت اردوگاه اصلی که حدود 1200 الی 1400 نفر اسیر ایرانی را شامل می شد و ملحق یک حدود 600 نفر و ملحق 2 که نامشخص است.اردوگاه تکریت11 با انتقال اسرای کربلای 4؛5 و 6 از زندان الرشید بغداد در تاریخ 65/12/5 افتتاح سپس رزمندگانی که در عملیاتهای بعدی اسیر شده بودند را تا اوایل سال 67 به این اردوگاه منتقل نمودند.میانگین مدت اسارت حداکثر 44 ماه و حداقل 24 ماه است.اردوگاه تکریت11 یکی از فعالترین اردوگاههای اسرای ایرانی در زمینه مسائل مذهبی و عقیدتی بود که در آخرین روز اسارتشان نماز جماعت 1000 نفره برگزار کردند(به همین دلیل در بین نیروهای ارتش بعث به اردوگاه حزب الله معروف شده بود)
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
نویسندگان
آخرین نظرات
پنجشنبه, ۱۰ دی ۱۳۹۴، ۰۱:۰۰ ب.ظ

کتاب خاطرات هادی ایزی،از تکریت 11

کتاب خاطرات هادی ایزی آزاده تکریت 11

 

ضمن عرض تسلیت درگذشت مادر گرامی آزاده تهرانی"هادی ایزی"

«یک واژه هزاران گل» عنوان کتاب خاطرات آزاده جانباز هادی ایزی از سالهای جنگ و اسارت می باشد،که به همت مرکز نشر هنر اسلامی وابسته به بنیاد مستضعفان در سال ۱۳۷۳ به چاپ رسیده است.

آزاده و جانباز هادی ایزی از حمله اسرایی است که پس از اسارت در زندانها و اردوگاههایی که برای صلیب سرخ ناشناخته بود نگهداری می شد و قریب به چهار سال را بعنوان مفقودالاثر در اردوگاه مخفی صلاح الدین به سر برده است.

این آزاده جانباز در کتاب «یک واژه هزاران گل» داستان زندگی چهل و چند ماهه خود در زندان بعثی را روایت می کند.

«یک واژه هزاران گل» شرح حماسه های اسطوره های مقاومت است که در کنج سیاهچاله های مخفی عراق در برابر ناملایمات اسارت و رفتارهای سبعانه خصم زبون نه تنها سر فرود نیاوردند بلکه دشمن بعثی را نیز مقهور قدرت ایمان و پایمردی خود نمودند.

این کتاب سرگذشت اسیران مظلوم ایرانی است که در نهایت بی کسی و غربت با بدنهایی نحیف و رنجور از اسارت،شداید و رنجهای آن دوران را تحمل می کردند،تا رهپویان امام و مقتدای خود باشند .

آزاده هادی ایزدی که بهترین سالهای عمر خود را در زندانهای مخفی عراق گذرانده،زندگی در سخت ترین شرایط زیستی را تجربه کرده،با خاطرات خود توانسته بخشی از ناگفته های زندگی اسرای ایرانی را که در اسارتگاه های مخفی دشمن و پنهان از نگاه نمایندگان صلیب سرخ نگهداری می شدند را بیان نمایند.

وی در کتاب خود با نقل خاطرات خود به انعکاس واقعیات اسارت می پردازد و وجه حماسی زندگی اسرای مفقود الاثر را آشکار می کند.

در بخشی از این کتاب می خوانیم:

«روزی یکی از اسرا از درد ساق پا و وجود قطعه ای ترکش در بدنش بی طاقت شده بود و فریاد می زد. زخمش را که دیدم زخم نبود، پا از ناحیه ساق تا مچ تکه تکه و له شده بود. عفونت و کرم در آن دیده می شد. حالا مثلاً دکتر آوردند. اسیر را خواباندند و یکی از سربازان عراقی با کارد کمریش رگ و پی پای او را برید.آن بدبخت از فشار درد صدایش در نیامد. جانش بالا آمده بود. جناب سرباز پای او را جلو چشم خیلی از بچه ها مثل قصاب یا سلاخ برید…»

و در خاطره ای دیگر نقل شده :

«بعثیون همه حرکات و تشریفاتشان درباره اسرا با کتک زدن همراه بود. اما علت این همه درنده خویی و وحشیگری چه بوده است؟

 

من می گویم کتک، شما می شنوید اما این کتک ها وحشیانه بود. باتوم چوبی، میل گرد، کابل، نبشی آهن، سر و دست؛ پا؛ چشم؛ بینی و گوش همه را خرد می کردند. هدف برای ضارب همین بود، به زانو در آمدن و عدول از اصول اساسی مقاومت»

 

سیر معنویت در دوران اسارت و امور عبادی اسرا یکی از موضوعات مورد توجه هادی ایزی در کتاب «یک واژه هزاران گل»

وجود روحانیون و اسرای متدین و آگاه به احکام اسلامی در زندان های عراق موهبتی برای اسرا بود که بواسطه آنها می توانستند مسائل و سئوالات شرعی خود را پاسخ گیرند.

ایزی با اشاره به وجود روحانیون و اسرای مؤمن در میان اسرا برای حل مشکلات شرعی،درباره نقش روشنگر روحانیت در روزگار اسارت می نویسد:

«روحانیت در رهبری مسائل بغرنج بچه ها را با توجه به موقعیت سخت زندگیشان توجیه می کرد تا آنها دچار تشویش و احیاناً وسواس نشوند. مثلاً وقتی آب برای نماز در دسترس نباشد، تیمم راه حل شرعی است. اما چنین مسائلی نزد اسرا با نبود امکانات بهداشتی، صد چندان سخت تر شده بود و اگر روحانیت در اینجا به موقع عمل نمی کرد، عذاب این تشویش روح هر اسیر را می آزرد.»

خاطرات ایزی از اسارت برش هایی است از مقاطع مختلف زندگی او در زندانهای بصره، استخبارات؛؛الرشید و اردوگاه صلاح الدین که در آن فراز و نشیبهای زندگی خود را در این مکانها را روایت می کند و خواننده را با گوشه هایی از رنج بی پایان اسرای مخفی آشنا می سازد.

«یک واژه هزاران گل» نوشته آزاده و جانباز هادی ایزی در ۸۸ صفحه و با شمارگان ۳۰۰۰ نسخه توسط مرکز نشر هنر اسلامی وابسته به بنیاد مستضعفان در سال ۱۳۷۳چاپ و منتشر شده است.

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی